Fascia-hoito

Fascia hoidon teen MyFascia konseptin mukaisesti. MyFascia hoidossa käytetään manuaalisia tekniikoita, kuten painelua, hankaamista ja hierontaa sekä venyttämistä. Mitään rautoja tms. ei käytetä. MyFascia hoidon ei tarvitse sattua! Saat itse päättää hoidon voimakkuuden.

Fascia hoidon tavoitteena on parantaa fascian joustavuutta ja kehon liikkuvuutta sekä lieventää kipua. Fasciaa on kehossa kaikkialla, luiden, lihasten, nivelten, hermojen ja jopa solujen ympärillä. Fascia voidaan erotella pitkiin fascia ketjuihin (meridiaani), jotka kulkevat esim. jalkapohjasta silmän taakse asti. MyFasciassa hoidetaan näitä eri fasciarakenteita ja -ketjuja suunnitelmallisesti. Usein vaivan syy on toisaalla missä vaiva tuntuu. 

MyFascia hoito auttaa kipuihin, turvotukseen, jumeihin, palautumiseen, rentoutumiseen, uneen, stressiin ja moneen muuhun vaivaan mihin et välttämättä ole muualta saanut apua.

MyFascia hoidossa keskitytään fascian palauttamiseen optimaaliseen tilaan ja kehon tasapainottamiseen. Kiinnitämme huomiota myös ravitsemukseen, arkeen ja työhön sekä mm. vanhoihin vammoihin jotka usein myöhemmin aiheuttavat vaivaa kehossa. Uskomme että keho ja mieli on kokonaisuus ja aloitamme hoidot monesti hermostosta.

Vagus-hoidon tavoitteena on aktivoida Vagus l. kiertäjähermon toimintaa ja palauttaa hermoston tasapaino. Vagus hermo on kehomme tärkeimpiä hermoja ja se vastaa stressireaktion säätelystä, ruoansulatuksesta, hengityksestä ja sydämen toiminnasta.  Vagus hermo on osa autonomista hermostoa ja sen stimulointi voi auttaa palauttamaan kehon tasapainon ja lievittämään stressiä sekä ahdistusta ja parantaa yleistä hyvinvointia.

Arpien hoito on tärkeässä osassa fascioiden toimintaa ajatellen. Kiristävä arpi vaikuttaa koko ketjuun ja voi aiheuttaa erilaisia vaivoja. Esimerkiksi sektio arpi voi kiristäessään aiheuttaa alaselän vaivoja. Myös tähystys arvet voivat aiheuttaa vaivoja. Arpia voi alkaa hoitamaan jo tikkien aikaan kauempaa kehosta ja tikkien poiston jälkeen käsin sekä LPG:llä. Myös vanhoihin arpiin saadaan lisää liikkuvuutta, samoin palovammat ja ihonsiirrot saavat lisää joustoa.

Arpi- hoitoa kannattaa tehdä etukäteen ennen suunniteltua leikkausta jolloin alue käsitellään joustavaksi ja kuona-aineet saadaan liikkeelle. LPG:llä voidaan lisätä kollageenin ja elastiinin tuotantoa joka auttaa tulevaa arpea palautumaan nopeammin. Myös leikkauksen jälkeiset kivut ovat olleet lievempiä asiakkaillani. 

Kouluikäisiä hoidan kevyesti ja epäsuorilla tekniikoilla. 

Janiina Rahkonen Fysio VahvaRanka/ MyFascia 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!